Evans Hydraulic Red vellen opnieuw geïntroduceerd
De legendarische ‘olievellen’ zijn weer terug
Merknieuws 16-06-2016 09:06
In de jaren zeventig waren ze de signature sound voor heel veel plaatopnamen: de zogenaamde ‘olievellen’ van Evans. Nu zijn ze terug, verbeterd en wel: Evans Hydraulic Red.

De Hydraulic is natuurlijk nooit weg geweest uit de Evans catalogus. De afgelopen jaren waren ze verkrijgbaar in zwart, transparant en blauw. De iconische rode kleur was echter al dik tien jaar niet meer verkrijgbaar. De Amerikaanse vellenfabrikant kreeg echter steeds meer verzoeken ze opnieuw op de markt te brengen. Wat nu gebeurt, natuurlijk verbeterd ten opzichte van de vellen uit de jaren zeventig. Met gebruikmaking van  alle voordelen van Evans’  Level 360 Technology™ is de originele look en sound terug. Wat behouden is: twee lagen film met olie ertussen. Evans gaat prat op maximale duurzaamheid  en een vette, diepe, korte sound. Makkelijk te stemmen, bovendien!

 

 

De Hydraulic Red vellen zijn er in vrijwel alle gangbare maten: 20" en 22" bassdrum, en van 6" tot en met 20"(!) voor toms. Mocht je het nog niet weten: de tomvellen hebben een ander velrandje dan de bassdrumvellen. Vandaar het verschil. 


 Importeur: Hoshino Benelux