De Gregorio Centaur Hybrid Cajon
Cajón en samplepad in een
Merknieuws 09-03-2016 10:21
Terwijl Roland druk was met de ontwikkeling van de EL Cajon, waren de Spanjaarden van De Gregorio bezig met een eigen ei van Columbus: de DG Centaur Hybrid Cajon. En daarbij namen ze net even een andere benadering dan de Japanners. De DG heeft namelijk drie ingebouwde pads aan de zijkant.

Roland kiest met de El Cajón duidelijk voor het layeren van een elektronische klank over de bestaande akoestische cajón-klank. Bij De Gregorio komt de elektronische klank er naast. De slagplaat van de Centaur klinkt dus gewoon als een akoestische cajón, en de die triggerpads aan de zijkant geven uitsluitend een elektrische klank. Dat maakt de Centaur, zeker gezien het bescheiden formaat van een merk als De Gregorio niet minder indrukwekkend. De Spanjaarden hebben namelijk ook het elektronische gedeelte helemaal zelf ontwikkeld. De drie pads zijn gekoppeld aan een sample-module waar je via een SD-kaart zelf sounds in kunt zetten.

Dik in orde
Natuurlijk zijn er vanuit de fabriek al de nodige klanken meegeleverd. De knoppen voor de bediening zijn netjes weggewerkt aan de achterkant van de klankkast, en ze zitten tijdens het spelen dus niet in de weg. Zoals je van De Gregorio mag verwachten is de akoestische klank van de cajón dik in orde. De Centaur heeft een klankkast van baltisch berken, en een slagplaat van 2,5mm dun berken. De afwerking is gedaan met een lak op waterbasis. De pads zijn mooi verzonken in de klankkast en hebben een zacht rubberen oppervlak dat lekker wegspeelt. Vooral de respons op je vingertoppen is erg goed.

 

De DG Centaur Hybrid kost € 595. Voor meer informatie kun je kijken op de website van importeur Dick Visser, maar je kunt ook het onderstaande filmpje bekijken met een demonstratie van Pablo Gomez Molina, die in een hoog tempo wat van de mogelijkheden van de Centaur laat zien.