Oud geluid met nieuwe serie Paiste-bekkens
Merknieuws 19-04-2005 12:24
De Zwitserse bekkenfabrikant Paiste heeft een grote reorganisatie aangekondigd voor de afdeling die de series professionele bekkens vervaardigd.De 2002-series worden aangepast en de Dimension-serie wordt uit productie genomen. Daar tegenover staat dat na drie decennia afwezigheid de Giant Beat-serie opnieuw gelanceerd wordt.

Ondanks hun naam stammen de 2002-bekkens niet uit 2002. Ze werden in 1971 geintroduceerd om tegemoet te komen aan de vraag naar sounds die pasten bij de electronisch versterkte rockmuziek.

Rock ontwikkelde zich de afgelopen dertig jaar tot talloze substromingen, maar tegenwoordig is er sprake van een terugkeer naar de oude klankkleuren en dynamiek van de oorspronkelijke rock. Paiste constateerde de opkomst van de retrorock door de sterke groei in de vraag naar de 2002-series.

Deze vernieuwde populariteit van de 2002-bekkens hebben de Dimension-series overschaduwd. Paiste heeft daarom besloten om de beste en meest innovatieve Dimensions-modellen in te voegen in de uitgebreidde serie 2002-bekkens.

Paiste's nadrukkelijke terugkeer naar oorspronkelijke rocksounds komt misschien het best tot uitdrukking in de herintroductie van de Giant Beat bekkenserie. Deze bekkens werden voor het eerst in 1967 op de markt gebracht. Paiste heeft grote verwachtingen van de Giant Beat:
"With their big yet sensitive sound, unique looks, and decidedly vintage character, the company expects considerable interest from the drumming community."

Om de vernieuwde aandacht voor de 2002-serie te vieren brengt Paiste een boekje uit waarin de rol van de bekkenserie wordt afgezet tegen de geschiedenis van rockmuziek. Uiteraard krijgen flink wat drummers die in hun carrière op de 2002-bekkens hebben gespeeld, extra aandacht.