Arturia stelt de iSpark drum-app gratis ter beschikking
Cadeautje van Arturia in tijden van corona
Merknieuws 31-03-2020 14:03
De iSpark is een drum-app voor iPad van Arturia die er al een tijdje is, maar nu dus helemaal gratis te downloaden is voor iOS. Lekker beats maken op de bank dus!

iSpark is gebaseerd op de Spark hard/software die ze eerder uitbrachten en is daar ook uitwisselbaar mee. 

16 sounds per pattern
De patroonsequencer bevat 16 geluiden per pattern en omvat stappen. Dit kan met een looplichtsequencer maar ook realtime door op de drumpads op het hoofdscherm te tikken.  Daar vind je ook een centraal gedeelte waar je met vingerbewegingen een low- en highpass filter kunt besturen, een repeat en een tapedrop functie.

Eigen kits samenstellen
iSpark bevat een sample editor waar je start- en eindpunten, envelopes, toonhoogte, effect sends en filtering per drumsound kunt bewerken en laden en saven. Zo kun je je eigen kits samenstellen, niet alleen met de meegeleverde geluiden maar ook door geluiden te importeren van andere apps, via itunes of door ze zelf te samplen.

Ook geschikt voor live gebruik
Op het mixerscherm bepaal je de onderlinge verhoudingen van de geluiden, en kun je per geluid twee effecten toevoegen. Daarnaast heeft elk spoor zijn eigen panning, solo en mute functie. In de songmode kun je patronen combineren en op volgorde zetten, en iSpark bevat ook een automatiseringsfunctie zodat je de bewegingen van de knoppen op kunt nemen in het patroon. iSpark is hiermee een uitgebreide en eenvoudig te bedienen app die ook voor livegebruik geschikt is.

Beats maken? Bekijk deze tutorial van Arturia!

En 

Pro Media Connect, 0252 629365
www.promediaconnect.nl, www.arturia.com

De redacties van onze muzikantenbladen Musicmaker, Slagwerkkrant, Gitarist, Interface en De Bassist slaan de handen ineen om zoveel mogelijk van dit soort positieve muziekinitiatieven te promoten. Heb jij zelf een mooi project opgezet of ben je iets tegen gekomen waar je enthousiast over raakte? Laat het ons weten!