verander razendsnel je bassdrumklank
Switch Kick bassdrumklopper
Merknieuws 09-12-2015 16:48
Crowdfundingacties zijn zelden echt succesvol, maar de makers van de Switchkick bassdrumklopper lukte het om genoeg geld bij elkaar te krijgen zodat hun vinding daadwerkelijk in productie kon gaan. Nu dus verkrijgbaar in de Benelux: de Switchkick bassdrumklopper.

Het idee achter de Switchkick is even simpel als doeltreffend: je neemt een klopperstang met een snelkoppeling waar je in een handomdraai andere kloppers op kunt klikken. Zo kun je variëren tussen allerlei kloppers die allemaal een heel eigen klank hebben zonder dat je iedere keer je complete klopper hoeft los te schroeven. Dat klinkt echter makkelijker dan het is, want zo'n klopper krijgt in zijn leven behoorlijk wat voor zijn kiezen, en het ding moet dus zowel licht als heel stevig zijn.

De makers van Switchkick kozen daarom voor een hoogwaardige aluminiumlegering die over een roestvrijstalen kern heen glijd. De kloppers kun je niet alleen in een handomdraai verwisselen, je kunt ze ook heel gemakkelijk in hoogte verstellen. Ook dat heeft een behoorlijke impact op je bassdrumgeluid. 

De Switch Kick wordt standaard geleverd met een kunststof klopper met een vilten slagvlak. Daarnaast zijn er momenteel nog 5 verschillende kloppers verkrijgbaar, waaronder een wollen 'bomber-style', een ouderwetse viltklopper, een beater brush en de bijzondere Sonic Kick Beater, die een holle rubberen kop heeft die je slagvel raakt. De prijs van de Switch Kick is wel vrij pittig. De basiskit met kunststof klopper kost € 79,90 en voor iedere add-on klopper betaal je € 54,90.

In de video hieronder zie je de Switch Kick in actie.