Yamaha DTX nieuws
Een nieuwe middenklasser en extra lange garantie voor de instappers
Merknieuws 13-11-2015 16:11
Yamaha heeft het de afgelopen maanden druk met de elektronische DTX drumkits. Zo krijgt de middenklasse 502 serie er een nieuw topmodel bij: de DTX582k. Tegelijkertijd geeft het merk aan ook alle vertrouwen in de kwaliteit van de instapmodellen te hebben. De garantieperiode van de DTX-400 is namelijk te verlengen naar 5 jaar.

De DTX582k is de meest uitgebreide set binnen de middenklasse 502 serie. De specificaties liegen er dan ook niet om. Alle drumpads hebben slagopervlakken gemaakt van het bijzondere Textured Cellular Silicone; een siliconelaag vol luchtbelletjes die zorgen voor een gedempte aanslag en een prettige rebound. De snaredrumpad is de prima XP-80 met drie verschillende slagzones. Zo kun je ook rimshots en rimclicks natuurgetrouw spelen. De bassdrumpad is het nieuwe KP100 model; de bouwkwaliteit van een tank, en een prima spelgevoel. Ook bij de bekkenpads word je behoorlijk verwend: zowel de ride als de crash hebben drie individuele slagzones voor cup, blad en rand. De hihatpad is de superrealistisch spelende RHH135 die je op een normaal, eveneens meegeleverd, hihatpedaal monteert. 

DTX 502 module
De module is dezelfde als bij alle sets uit de 502-serie. Deze DTX502 heeft 691 drumsounds en 128 melodische sounds aan boord, met 9 reverbs en een 2 band equalizer om ze te bewerken. Yamaha programmeerde al 50 drumsets voor, en de andere 50 kun je zelf invullen. Zelf samples inladen behoort ook tot de mogelijkheden! 
De DTX582 kost € 1995,- 
Een uitgebreide test van de DTX582k lees je in het januari-februari nummer van Slagwerkkrant 

Bekijk hier uitleg door Cherisse Osei over de 582k op de Musikmesse 2015

 
 

DTX Garantie
De DTX400 is al een paar jaar lang de populaire instapper binnen de DTX range. Yamaha heeft zoveel vertrouwen in hun product dat je nu bij iedere nieuwe DTX400 kit gratis de twee jaar garantie kunt verlengen naar vijf jaar. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je DTX te registreren via de Yamaha website. Dat kan via deze link.