Tama SpeedCobra 910 en Iron Cobra 900 update
Snelle jongens in het nieuw
Merknieuws 06-12-2015 11:12
Tama heeft de twee topmodellen in de bassdrumpedalen-lijn een flinke update gegeven. Zowel de Iron Cobra als de Speed Cobra werden op een flink aantal punten grondig aangepakt.

De Speed Cobra en de Iron Cobra zijn beide op dezelfde punten gewijzigd. Allereerst is het frame en de bodemplaat van de pedalen breder, waardoor je een stabieler pedaal krijgt. Het scharnier van het voetblad heeft een nieuwe constructie waardoor hij nu uit drie delen bestaat. Dat moet er volgens Tama voor zorgen dat dit onderdeel aanzienlijk langer mee gaat. 

Gelagerd
De trekveren zijn bij de beide pedalenseries nu ook aan de onderkant gelagerd, waardoor de trekveer altijd recht wordt uitgetrokken. Dit zorgt voor een veel soepeler respons. De klem waarmee je het pedaal aan de spanrand van de bassdrum vastzet werd geheel herzien. Een aantal rubber onderdelen zorgen ervoor dat het pedaal beter vast zit, en dat je minder beschadigingen aan je spanrand krijgt. 

Vette sound
De meest opvallende feature is waarschijnlijk de nieuwe Power-Strike klopper. Deze heeft een rubberen slagvlak die een stevige en vette sound geeft, zonder dat je het gevoel krijgt dat de klopper tegen het vel blijft plakken. Het Iron Cobra pedaal heeft daarnaast ook het Lite-Sprocket kettingwiel van de Speed Cobra gekregen. Dit kettingwiel is 40 procent lichter dan het vorige model. De nieuwe pedalen zijn vanaf nu leverbaar. De Iron Cobra kost € 222,- in de enkele en € 499,- in de dubbele uitvoering. De Speed Cobra kost € 233,- (enkel) en € 533,- (dubbel)