Roland Powerply MH2 vellen
Roland stort zich op de gaasvellenmarkt
Merknieuws 02-10-2015 11:22
Roland was in de jaren '90 het eerste merk dat pads met gaasvellen introduceerde, maar deze dubbellaags vellen waren tot nu toe alleen in de maten van de Roland pads verkrijgbaar. Daar komt nu verandering in. De Powerply MH2 mesh vellen zijn er namelijk in alle gangbare drumkit-maten.

De gaasvellen van Roland zorgden voor een revolutie op het gebied van elektronisch drummen, maar de Japanners maakten de vellen nooit beschikbaar voor akoestische drums. De afgelopen jaren focust Roland echter sterk op het hybrid drumming concept waarbij drummers worden aangespoord om akoestische drums met elektronica te vermengen, en in dat opzicht is het niet meer dan logisch dat de gaasvellen nu breder verkrijgbaar worden. 

De Powerply vellen worden net als de gewone V-drum vellen gemaakt door Remo, volgens de specificaties van Roland. Ze zijn verkrijgbaar in 8", 10", 12", 13" 14" en 16" voor toms en snaredrum en 18", 20" en 22" voor bassdrum. Ze kunnen natuurlijk ook gebruikt worden als vervanging van het vel op de V-drumpads (alleen de vellen voor PDX-8 en PDX-6 pads moeten nog apart bij Roland worden besteld). Natuurlijk werken de dubbellaags vellen optimaal met de nieuwe RT-30 drumtriggers, maar ook met alle andere akoestische drumtriggers kun je er prima mee uit de voeten. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. 

Meer informatie op www.roland.com

Bekijk hieronder het promofilmpje dat Roland voor de vellen maakte: