Tama RW-200 en RW-30
Blijf tempovast met de nieuwe Rhythm Watches
Merknieuws 11-09-2015 14:08
De Tama Rhythm Watch is een echte oude bekende. Door de jaren heen ontving de drummervriendelijke metronoom de nodige updates, maar eigenlijk waren de vernieuwingen minimaal. Daar komt nu verandering in, want de nieuwe Rhythm Watch is er niet in één, maar twee verschillende uitvoering.

De RW-200 is de duurste van de twee, en deze metronoom lijkt nog het meest op zijn voorganger. De algehele vormgeving is wat strakker, maar belangrijker is dat de bediening aanzienlijk verbeterd is. De knoppen voelen allemaal een stuk robuuster aan en je kunt nu gemakkelijk door de geprogrammeerde tempo's bladeren. Ook is er een aparte uitgang voor een hoofdtelefoon en een line-out. Helemaal nieuw is de mounting bracket, die de montage van de Rhythm Watch een stuk makkelijker maakt.

De RW-30 mini is een supercompacte versie van de Rhythm Watch. De draaiknop en start/stop knop herken je nog van zijn grote broer, maar verder houdt de gelijkenis wel op. De Mini heeft een ingebouwde speaker en een hoofdtelefoonuitsluiting. De aan-uit schakelaar doet tevens dienst als tap-tempo knop. Met een functieknop bepaal je de puls (onder andere kwartnoten, achtsten , triolen en zestienden), met de tweede kies je voor een van de twee clickpulsen en de derde knop bepaalt het aantal kwartnoten per maat. Meer heb je eigenlijk niet nodig.

De RW-200 kost hetzelfde als zijn voorganger: € 98.90. De RW-30 is met € 32,30 aanzienlijk goedkoper.