Pearl Wood Fiberglass Vintage Hybrid drums gelanceerd
Knipoog naar de 70's met ketels van hout en fiberglas
Merknieuws 17-04-2015 09:04
Pearl introduceerde onlangs de nieuwe Vintage Hybrid drums en daarmee maakt het merk een mooie knipoog naar de jaren '70. De sets zijn namelijk geïnspireerd op de Wood/Fiber kits uit die tijd.

Een houten drumketel bekleed met een laagje fiberglas. Dat zagen we vorig jaar al bij de Hybrid Exotics snaredrums, maar nu is dit concept dus doorgetrokken naar een complete drumkit. De ketel lijkt behalve de laag fiberglas echter in niets op de oudere wood/fiber drums uit de 70's. Pearl heeft nu namelijk gekozen voor een mix van kapur- en populierenhout.

45 graden
Daarnaast hebben de toms moderne draagranden onder een hoek van 45 graden. Alleen de bassdrum heeft een afgeronde draagrand, voor een groter velcontact en meer geaccentueerd laag. Ook het ketelbeslag is helemaal van deze tijd. Het enige dat wél retro aandoet, is de old school badge en de keuze qua finishes. De Wood/Fiber ketels hebben ten opzichte van een normale ketel een meer gefocuste klank en een stevige aanslag. 

Het slechte nieuws is dat deze sets vooralsnog een limited run zijn, ze worden vooralsnog alleen dit jaar gemaakt. Het goede nieuws daarentegen is dat de drie ketelsets (met 20”, 22” en 24” bassdrums), bijzonder scherp geprijsd zijn. Denk daarbij aan hoge middenklasse.

Klik op het pdf-icoon hiernaast om de brochure van de Pearl Wood Fiberglass Vintage Hybrid serie te downloaden.

Of bekijk de sets op de website van Pearl.