Next level luchtdrummen met Aerodrums
Elektronisch drummen zonder pads
Merknieuws 15-10-2014 14:14
Op een muziekbeurs als de NAMM zie je snel iets over het hoofd. In het geval van Aerodrums is zo'n vergissing snel gemaakt, want het merk maakt een stukje software waarmee je met alleen een paar stokken en een tweetal reflectoren op je voeten drumgeluiden kunt triggeren. Next level Luchtdrummen dus!

De software van Aerodrums maakt gebruik van dezelfde motion detection technologie die Sony voor haar Playstation 3 gebruikt. De software vertaalt de beweging van je stokken en je voeten vlekkeloos naar drumnoten, compleet met dynamiek. Door op een andere plaats in de lucht te slaan kun je uiteindelijk een compleet luchtdrumstel bespelen. Dat klinkt behoorlijk gimmicky, en dat is het in zekere zin ook, maar productontwikkelaar Richard Lee weet er in de onderstaande video's toch indrukwekkende resultaten mee te halen. 

De ronde knikkers en de voetreflectoren die je op de foto's en in de video's ziet zorgen ervoor dat de camera de stokken en je voeten beter herkend. Ze worden bij de software meegeleverd. De camera moet je zelf aanschaffen, maar deze zijn al leverbaar vanaf 15 euro. 

De Aerodrums software werkt met midi, en je kunt hem dus gebruiken om een softwarepakket zoals Toontrack aan te sturen. Maar ook de Aerodrum software zelf bevat een aantal hoogwaardige samples van onder meer Yamaha en Gretsch drums en Ufip bekkens. 

In het Aerodrums-pakket bevat naast de software een paar drumstokken, de voetreflectoren, een opzetstukje voor de Playstation camera en een handleiding. De zonnebril wordt meegeleverd voor het geval je de lichtjes van de camera te fel vindt. De Aerodrums zijn in Nederland leverbaar via Amazon UK, het pakket kost 100 Britse ponden, omgerekend zo'n 125 euro. 

Kijk voor meer informatie op de website van Aerodrums: www.aerodrums.com

In het onderstaande introductiefilmpje kun je kennismaken met de Aerodrums. 

In de video hieronder vertelt ontwikkelaar Richard Lee iets over rebound. Wij starten de video in rond de drie minuten, omdat daar een mooi stukje snaredrummen begint waarbij je echt kunt zien hoe goed dit systeem je bewegingen oppikt.