Gretsch herintroduceert de Broadkaster
Klassieke ketel van esdoorn en populier
Merknieuws 18-09-2014 15:55
Gretsch zit momenteel in een enorme retro-vibe en presenteert het ene na het andere klassiek ogende item. Na de terugkeer van de round-badge bij de USA Custom sets is het nu tijd voor nog een high-end vintage nieuwtje: de terugkeer van de Broadkaster drums

De Broadkasters stonden tot een kleine 15 jaar geleden nog in de catalogus als kleine broer van de USA Custom. Nu gaat Gretsch echter helemaal terug naar het verleden van de Broadkaster want behalve de naam is ook de ouderwetse drielaags ketel weer terug. Daarbij  twee lagen esdoorn gecombineerd worden met een tussenliggende laag populierenhout. 

Om het nog allemaal even wat meer vintage te maken kun je de Broadkaster krijgen met twee soorten hardware; de gewone moderne, of een exacte repica uit de jaren '50. Denk daarbij aan kleine bassdrumsporen die uit de ketel komen, een echt vintage tomophanging, T-style vleugelmoeren om het bassdrumvel mee vast te zetten en natuurlijk een ouderwetse rail-consolette mount op de bassdrum. 

De Broadkaster is verkrijgbaar in verschillende samenstellingen en in vier finishes: Anniversary Pearl Nitron en Sparkle Nitron bekleding en Satin Copper en Satin Maple lak. 

De eerste sets moeten in Oktober in de winkel staan, maar over de prijzen is nu nog niets bekend. 

Kijk voor meer informatie op de site van Gretsch: www.gretschdrums.com/broadkaster/

Mark Guiliana bespeelt een Broadkaster 18-Inch Modern Bop Kit BK-J484V-ASP