LP Richie Gajate Garcia signature conga's en bongo's
Opvallende constructie van lagen en fiberglas
Merknieuws 07-08-2014 13:48
Tussen al het jubileumnieuws dat LP het afgelopen jaar introduceerde zou je het belangrijkste conga en bongonieuws bijna over het hoofd zien. LP-oudgediende Richie Gajate Garcia maakte namelijk samen met het merk een paar heel opvallende signature modellen.

Garcia en LP trokken voor het ontwerp van de nieuwe trommels alles uit de kast. De ketels zijn gemaakt van Romanian Tilia, een subsoort in de familie van lindehoutbomen. Het hout is heel licht, maar het heeft ook een heel rijke en volle klank. De conga's en bongo's zijn daarnaast aan de binnenkant bekleed met een dun laagje fiberglas dat de ketel verstevigd en de klank wat meer projectie geeft. De Garcia's zijn door deze combinatie wel 30 procent lichter dan een normaal setje conga's en bongo's. 

De conga's zijn daarnaast voorzien van LP's Toptuning stemmechanieken, waarbij het vel van bovenaf te verstemmen is. De spanranden hebben de Comfort Curve II vorm e ketels zijn voorzien van een paar diepe groeven die de conga's een mooi klassiek uiterlijk geven. De afwerking is in de kleur Mavi, vernoemd naar een lokale drank uit Puerto Rico. 

Er is keuze uit een 11" Quinto (€ 531,19), een 11 3/4" Conga (€ 543,29) en een 12 1/2" Tumba (€ 555,39). De signature bongo's kosten € 301,29.

Kijk voor meer informatie op www.lpmusic.com of bekijk het filmpje met Garcia hieronder: