Gretsch Catalina Club Street
Portable drumkit met een verrassing
Merknieuws 25-07-2014 17:15
Draagbare, compacte drumsetjes zijn helemaal hip. Gretsch maakt met de Catalina Club street een handzaam kitje waarbij de bassdrum een aantal slimme trucjes in huis heeft.

Gretsch mikt met de Catalina Club Street niet op de onderkant van de markt. De set kost € 593,- en daarmee is het een van de duurdere kleine setjes, maar de specificaties zijn er dan ook wel naar. De set heeft 7-laags mahoniehouten ketels met een mooie vintage nitron bekleding. Daarbij heb je keuze uit silver sparkle of red sparkle.  De ketels hebben een draagrand die onder een hoek van 30 graden staat, geheel in stijl met de vintage look. 

De bassdrum bestaat uit twee delen waardoor je  de trommels in elkaar kunt nestelen voor vervoer. Daarnaast kun je ook de diepte van de bassdrum aanpassen. Je kunt de 16"x12" bassdrum maximaal 2.5" dieper maken. De spleet die dan tussen de beide helften ontstaat zorgt er voor dat de klank wat meer punch krijgt, maar dat gaat niet ten koste van de body. Ook heel bijzonder is de retro bekkenhouder op de bassdrum.Dat scheelt een extra standaard meeslepen. 

De Catalina Club Street bestaat uit een 16"x12" bassdrum, 10"x6" tom, 13"x11" floortom en 13"x5" snaredrum. 

Kijk voor meer informatie op www.gretschdrums.com