Pearl Crystal Beat drums gelanceerd
Naadloos acryl voor Pearl
Merknieuws 07-10-2015 07:10
Een van de grootste blikvangers bij Pearl het afgelopen jaar is de nieuwe Crystal Beat drumkit. Een set met naadloze ketels van Acryl, en dat combineert lekker met een ander nieuwtje dat Pearl in Europa op de markt brengt: Drumlite!

De naam Crystal Beat zal zeker bij de wat oudere drummers een belletje doen rinkelen, want in de jaren '70 stond er ook al een set onder deze naam in de Pearl catalogus. En net als het origineel heeft de nieuwe Crystal Beat naadloze ketels van gegoten acryl. De toms en snaredrum zijn 6 millimeter dik, de bassdrums hebben een millimeter meer. Voordeel van een gegoten ten opzichte van een meer traditionele gelijmde acryl ketels is dat er bij de gegoten versie geen spanning op de ketel staat en er ook geen lasnaad is die mogelijk zwakker is. Daardoor zijn de gegoten ketels minder fragiel.

Optimount
De naam van de serie is dan behoorlijk retro, de specificaties zijn dat niet. Alle toms zijn voorzien van Optimount geïsoleerde ophanging, de floortompoten hebben de bekende Air Suspension rubberen doppen en alle spanbokken zijn netjes met rubberen onderleggers van de ketel geïsoleerd. 

Er is keuze uit drie verschillende finishes: kleurloos, Tangerine (oranje) en Ruby Red. Naast drie verschillende configuraties zijn alle drums ook los leverbaar. Toms van 8" tot en met 13", floortoms van 14" tot en met 18" en bassdrums in 20" en 22".

Bekijk hieronder een mooie video met drummer Arejay Hale van Halestorm die de Crystal Beat er flink van langs geeft! 

 

Meer informatie over de Crystal Beat lees je op de website van pearl.

Wil je echt de show stelen op het podium, dan kun je de Crystal Beat zoals in de video voorzien van Drumlite verlichting. Deze betaalbare drumverlichting op LED-basis monteer je makkelijk in de ketel. Met een externe controller bedien je vervolgens de effecten en de kleuren. Zo weet je zeker dat je op het podium goed te zien bent. De Drumlite verlichting is er in verschillende uitvoeringen. De meest simpele bestaat uit een set die je alleen in de bassdrum plaatst. Met de grote set licht je in een keer een compleet drumstel uit. 

Ook over Drumlite lees je alles op de Pearl website