Twee nieuwe bekkenseries voor Meinl
Byzance Vintage Pure en Classics Custom Dark hihats en crashes
Merknieuws 03-07-2014 14:04
Meinl introduceerde de afgelopen week maar liefst twee nieuwe bekkenseries. In beide gevallen ging het om een voortboorduursel op een van de in januari geïntroduceerde ridebekkens.
Zowel de Vintage Pure als de Classics Custom Dark rides werden namelijk aangevuld met hihats en crashes.

De Vintage Pure ride is een van de meest uitgesproken droge rides die er op dit moment te vinden is, en hetzelfde concept heeft Meinl naar een set hihats en crashes doorvertaald. De Vintage Pure hihats zijn extreem droog en gedefinieerd. Ze vertalen de subtielste dynamiekverschillen en de klank blijft altijd gecontroleerd. De crashes zijn donker, laag van toon en ze hebben een ontzettend snelle decay. 
Net als alle Byzance bekkens worden de Vintage Pure hihats en crashes met de hand gehamerd in de Turkse Meinl fabriek, alvorens ze in Duitsland worden afgewerkt.

Naast de Vintage Pure komt Meinl ook met een hihat en crashes als spin-off van de Classics Custom Dark ride. Deze stevig klinkende bekkens hebben dezelfde zwarte glansfinish als deze ride en ze zijn vooral bedoeld voor wat steviger stijlen als Rock, Hard Rock en Heavy Metal. 

De Vintage Pure hihat is er in 14" en 15". Bij de crashes kun je kiezen uit 18" en 20" Bij de Classics Custom Dark is er vooralsnog alleen een 14" hihat. De crashes zijn verkrijgbaar in 16", 18", 19" en 20". 

Kijk voor meer informatie op www.meinlcymbals.de en bekijk ook vooral de twee te gekke video's hieronder, waarin Benny Greb de nieuwe bekkens demontreert.