Sabian HHX Omni en limited edition Steampunk
Meer nieuws uit Canada.
Merknieuws 26-06-2014 14:31
Bij Sabian nemen ze geen zomervakantie. Na de Limited Edition Holy China van twee weken geleden komt het Canadese bekkenmerk nu met nóg twee nieuwe bekkens: De HHX Omni en de Limited Edition Steampunk ride

De Steampunk ride is een must voor de die-hard Rush-fanaat. Deze 22" Paragon ride heeft namelijk hetzelfde artwork als Neil Peart's persoonlijke ridebekken. Het bekken is verkrijgbaar in een oplage van 300 wereldwijd, en daarvan komt er slechts 1 naar Nederland. Na aanschaf kun je een door Neil Peart gesigneerd certificaat van echtheid opvragen. Dát is nog eens exclusief. De Steampunk ride kost € 638,-. 

De HHX Omni is eigenlijk de toepassing van het Omni-concept op een handgehamerd bekken. Deze door Jojo Mayer ontworpen ride heeft een binnendeel dat heel erg gefocust klinkt en een dunne rand die heel makkelijk te crashen is. Opvallend aan de Omni is dat je het bekken echt als crash en als ride kunt gebruiken en dat je niet hoeft te wachten tot de crash is uitgeklonken om hem weer als ride te gebruiken. Je kunt beide speltechnieken door elkaar toepassen en je houdt toch altijd definitie in je rideklank. De HHX Omni is er in 19" en 22". De bekkens kosten respectievelijk €388,- en € 488,-. 

Kijk voor meer informatie over de nieuwe Sabians op de website van sabian: www.sabian.com en op die van importeur Algam Benelux: www.algambenelux.be

Bekijk ook de te gekke video die Jojo Mayer samen met Mark Guiliana maakte waarbij ze beiden op hetzelfde bekken spelen: