VicKick Beaters van Vic Firth
Upgrade je bassdrumklank!
Merknieuws 13-06-2014 15:21
Afgelopen NAMM show verraste Vic Firth de beursbezoekers met een leuke toevoeging aan het accessoirepakket. De VicKick bassdrumkloppers zijn drie bijzondere upgrades voor je bassdrumklank.

Net zoals een ander model drumstok kan zorgen voor een compleet andere klank op drums en bekkens, kan een andere bassdrumklopper zorgen voor een geheel andere bassdrumklank. De VicKick beaters zijn er in drie heel uitgesproken smaken: vilt, hout en vilt met fleece. De vorm van de houten en vilten VicKick beaters is bijzonder. Vic Firth noemt ze de Radial beaters, en je zou ze kunnen vergelijken met een afgeplatte bal. Daardoor heeft de klopper zowel een volstrekt ronde als een afgeplatte kant en dat levert twee subtiele klankvariaties op. De ronde kant geeft een meer afgeronde klank terwijl de platte kant wat meer tik geeft. 

VKB-1
De VKB-1 klopper is gemaakt van hard vilt. Hij geeft met de ronde kant een mooie brede en ronde klank met veel drive, maar niet te veel attack. De vlakke kant geeft je bassdrumklank voornamelijk meer oempfh.

VKB-2
Met de ronde kant van de houten VKB-2 klopper kun je in korte tijd een bassdrumvel om zeep helpen. Het gebruik van de bij bassdrumvellen standaard meegeleverde kevlar verstevigingsticker is een absoluut vereiste. De houten klopper geeft een scherpe en puntige tik. Met de vlakke kant van de klopper krijgt die tik veel meer body en wordt het een stevige, wat natte pets.

De vilten klopper is voornamelijk geschikt voor pop en rockmuziek, en de houten klopper komt beter tot zijn recht bij steviger werk. Voor echt subtiel bassdrumwerk is er de VKB-3; een vilten bassdrumklopper met een fleece buitenkant. Deze wollige bassdrumklopper geeft een heerlijk brede, vol resonerende basklank, die perfect is voor jazz, bigband of akoestische pop.

Vanaf € 28,70
De VicKick beaters zijn, net als andere 'premium' bassdrumkloppers, niet goedkoop. Ze zijn echter keurig afgewerkt en bieden een onderscheidende klank. De vilten VKB-1 kost € 32,80 de houten VKB-2 is € 28,70 en de fleece VKB-3 kost € 35,30. (Dennis Boxem)

Bekijk hier de videodemo van Vic Firth

 

www.vicfirth.com