Zes series Sakae drums
kennismaken met een nieuwe oude bekende
Merknieuws 16-06-2014 09:06
Het is een merk waar je misschien nog niet eerder van hoorde, maar het is vrij zeker dat je wel eens een van hun drumstellen hebt gehoord. Sakae maakte namelijk al ruim veertig jaar lang de drumsets voor Yamaha, en nu staat het merk op eigen benen.

Het is alweer een paar jaar geleden dat Slagwerkkrant bij Sakae Rhythm op bezoek was. Toen was er in de verste verte nog geen sprake van dat het merk binnen korte tijd zelfstandig verder zou gaan. De Japanners hadden het razend druk met het fabriceren van Yamaha drums, en alleen voor de Japanse markt maakte Sakae jaarlijks een handvol trommels.

Onder eigen naam
Maar tijden veranderen, en toen Yamaha een paar jaar geleden aankondigde dat de productie van de drums naar een eigen fabriek in China zou verhuizen, zat er voor Sakae niets anders op dan onder eigen naam verder te gaan. Gelukkig voor de Japanse fabriek was er de jarenlange band met verschillende endorsers, en was ook het feit dat de Yamaha drums uit deze fabriek kwamen onder winkeliers en importeurs geen groot geheim.

Sakae ging aan het werk en ontwikkelde in korte tijd een indrukwekkende lijn drumstellen, snaredrums en eigen hardware die vanaf nu ook in Nederland en België goed verkrijgbaar is.

Zes
Sakae maakt momenteel zes verschillende series. Met Pac-D en Road Anew richt het merk zich op het wat meer betaalbare segment van de markt. De Trilogy is een echte vintage kit, met een dunne ketel en verstevigingsranden. De Almighty is er in een esdoorn en een berken variant. Die laatste is volgens Sakae een eerbetoon aan de originele Recording Custom 9000. De ketelconstructie en draagranden zijn hetzelfde als op de eerste versie van Yamaha's roemruchte studioklassieker. De Celestial is Sakae's topstuk met speciale hybride ketels van bubinga en esdoorn, die afhankelijk van de maat van de drumkit een aangepaste ketelconstructie en draagrad hebben. 

Over de Trilogy kun je alles lezen in de nieuwe Slagwerkkrant (182), daar wordt de set uitgebreid besproken. De Celestial drumkit is in het november-december nummer (184) aan de beurt.