Gretsch Catalina Ash
Betaalbare set met professionele features
Merknieuws 05-06-2014 10:06
Bij Gretsch zitten ze de afgelopen jaren bepaald niet stil. Zowel in het hoge als in het lage prijssegment komen er aan de lopende band nieuwe producten uit. Met de nieuwe Catalina Ash drumkit mikt het merk op de kleinere portemonnee.

De Catalina Ash heeft zeslaags essenhouten ketels die voorzien zijn van wat vintage style draagranden die onder een hoek van 30 graden staan. De toms hebben een geïsoleerd ophangsysteem, de snaredrum heeft tien spanbokken per vel en je hebt keuze uit zeven satijngeverniste finishes. De finish van de ketels is van een type dat Gretsch "open grain" noemt. Daarbij voel je duidelijk de wat groffe houtnerf op de buitenste houtlaag. Dat geeft de set een heel stoer uiterlijk. 

2mm dik
Opvallend zijn de 2mm dikke geperste spanranden op de snaredrum en toms. Deze zitten qua gewicht tussen de gebruikelijke 1.8 mm geperste en 2.3 mm gegoten spanranden in. Ze moeten de drums iets meer focus geven zonder dat ze teveel gewicht toevoegen.   

De set is vooralsnog leverbaar in een enkele setup met 14"x51/2" snaredrum, 10"x7 en 12"x8" toms, een 16"x14" floortom en een 22"x18" bassdrum. 

UT
Vellen op de set zijn van Remo: de Taiwanese UT Ambassador coated als slagvellen en de transparante versie als resonansvel. Op de bassdrum zitten Taiwanese Powerstroke 3 varianten met ingebouwde dempring. 

Voor een goede drumset hoef je tegenwoordig niet meer krom te liggen. De Catalina Ash is daar een mooi voorbeeld van. Voor een vijfdelige ketelset betaal je op papier € 736,- maar in de winkel zal die prijs in veel gevallen fors lager liggen. 

Kijk voor meer informatie op www.gretschdrums.com