Evans Heavyweight
Extra zwaar voor de hardhitters
Merknieuws 15-05-2014 16:10
De afgelopen jaren worden er steeds dikkere vellen gemaakt om tegemoet te komen aan de wensen van heavy spelende drummers. Evans doet er nu nog een schepje bovenop met de Heavyweight snare- en bassdrumvellen.

Bij het Emad Heavyweight bassdrumvel heeft Evans twee vellaagjes van 10 mil (0.25 millimeter) op elkaar geplakt. Daarmee een stukje dikker dan de gewone dubbellaags Emad. Het vel is verkrijgbaar van 18” tot en met 26” en is net zoals alle Evans vellen gemaakt volgens het Level 360-procédé, waardoor het beter op de ketel past. De extra veldikte is niet alleen duurzamer, maar geeft de klank ook extra laag en wat meer attack.

De Heavyweight snare batter is de snaredrumvariant van het bassdrumvel. Dit vel bestaat niet alleen uit twee lagen van 10 mil, maar is daarnaast ook nog eens voorzien van een verstevigingsdot van 3 mil. Daardoor is het vel op zijn dikste punt maar liefst 0, 58mm dik. Verkrijgbaar van 12” tot en met 14”.

Even wat richtprijzen ter informatie: voor een 22" Emad Heavyweight betaal je € 53,80. Voor een 14" Heavyweight snare batter betaal je € 22,20. 

kijk voor meer informatie op www.hoshinobenelux.eu en www.evansdrumheads.com