Toontrack EZdrummer 2.0
Studiokwaliteit via computer en e-drums
Merknieuws 09-05-2014 13:05
Toontrack's EZdrummer is vooral bekend onder songwriters en muzikanten die geen drummer tot hun beschikking hebben. Met dit kant en klare softwarepakket kun je namelijk in een handomdraai een professioneel klinkende drumpartij in elkaar zetten. Wat veel mensen niet weten is dat het programma ook heel goed bruikbaar is met elektronische drums. In versie 2.0 wordt het voor de elektronische drummers nóg makkelijker.

EZdrummer is meer dan alleen een stuk productiegereedschap, je kunt het ook gebruiken om vanaf je elektronische drumkit drumsamples te triggeren, op te nemen en te bewerken. De drumsamples zijn van ongelooflijk hoge kwaliteit. Een enkele drumkit is bij Toontrack vele honderden megabytes groot. Daarnaast wordt er niet alleen een enkel instrument getriggerd, maar heeft Toontrack ook een manier gevonden om ambient mics en overspraak van drums en bekkens vast te leggen. Daardoor krijg je een wel heel erg realistische drumkit onder je stokken.

Inprikken
Voor de gebruikers van Roland, Yamaha en Alesis drumkits stelt het aansluiten van je drumset op de computer letterlijk niets meer voor dan het inprikken van de midi-kabel. Toontrack heeft namelijk presets aan boord waarbij alle instrumenten meteen kloppen. Daarbij wordt ook de juiste aanslaggevoeligheid meegenomen. Ideaal.

De grooves die je inspeelt worden opgenomen als midi-bestand waardoor je ook achteraf nog instrumenten kunt veranderen. Wil je een andere snaredrumklank? Dan is dat een simpele muisklik. Bij het uiteindelijke afmixen kun je alles zelf inregelen, maar je kunt ook kiezen voor een van de standaard presets van Toontrack, variërend van rock en metal tot en met op tape opgenomen tracks.

Vijf kits
Toontrack levert EZdrummer met vijf fantastisch klinkende drumkits. In de moderne range kun je kiezen tussen een DW Collectors Maple, een Gretsch USA Custom en Yamaha's oude vertrouwde Recording Custom 9000. Bij de vintage range kun je kiezen tussen een 60's Ludwig en een Ludwig Vistalite. Bekkens zijn er van Sabian en Paiste. Is dat je niet genoeg, dan kun je kiezen uit tientallen sample-libraries die Toontrack of een van de andere sample-fabrikanten in de afgelopen jaren uitbracht. EZdrummer 2.0 kost € 139,-. Voor een update vanaf versie 1 betaal je € 79,-. Kijk voor meer informatie over EZdrummer op www.toontrack.com 

Bekijk ook de uitgebreide tutorial hieronder. Daarin wordt helaas niet gedrumd, maar je kunt wel heel mooi zien wat je met EZdrummer allemaal kunt.