Angel drums
Hongaarse custom drums nu ook in de Benelux
Merknieuws 24-04-2014 14:53
Op de Namm en de Musikmesse vielen de drums van Angel drums al op. Deze Hongaarse custombouwer heeft ambitie en zijn snaredrums en drumkits zijn vanaf nu ook in de Benelux leverbaar. Goed nieuws voor wie op zoek is naar iets bijzonders.

Angel drums bouwt haar drums volgens het segmented shell principe: houten blokjes worden aan elkaar verlijmd en vervolgens wordt er op een draaibank van al die aan elkaar gelijmde blokjes een mooie ronde ketel gedraaid. Naast segmented shells maakt Angel ook snaredrums met een aluminium ketel en complete sets uit esdoorn en eiken.

Naast de bijzondere ketels maakt Angel ook gebruik van een eigen ontwerp spanrand. Deze single-flange spanrand heeft geen vouw, en halvemaanvormige oortjes die iets voorbij de metalen ring uitsteken, waardoor ze strak om de velrand sluiten. Hierdoor ligt het vel altijd gecentreerd op de ketel en dat levert een betere en langere sustain op. 

Net zoals bij iedere custom-bouwer zijn de mogelijkheden en opties bij Angel vrijwel eindeloos. Kijk voor een aantal voorbeelden op de site van Angel drums: www.angeldrums.com of bekijk de website van kersvers importeur www.thmusic.nl