De Yamaha Absolute Hybrid Maple
Rijker frequentiespectrum en een grotere respons
Merknieuws 18-06-2014 09:06
Yamaha heeft veel geleerd toen het merk de ultra high-end PHX drums ontwikkelde, en veel van die lessen beginnen we nu terug te zien bij nieuwe drumseries. De Absolute Hybrid Maple sets zijn daar een mooi voorbeeld van.

Het meest in het oog springend zijn natuurlijk de hook-lug spanbokken, die je los kunt haken van de ketel. Deze zijn identiek aan de bokken op de PHX. Maar ook het gebruik van meerdere soorten hout in een enkele ketel is een duidelijk voorbeeld. In het geval van de Absolute Hybrid Maple combineert Yamaha binnen- en buitenlagen van esdoorn met een binnenlaag van ultrahard wengéhout. Volgens Yamaha zou die combinatie van ketelmaterialen zorgen voor de warme klank van esdoorn, maar met een grotere respons en een rijker frequentiespectrum. Dat klinkt goed!

Yess
Andere opvallende features zijn het vernieuwde YESS-systeem, geoptimaliseerde draagranden (60 graden op de bassdrum, 75 graden op snaredrum, toms  en floortoms) en 3mm dikke, gegoten aluminium spanranden. Voor een vierdelige set met 22” bassdrum betaal je € 3.506,-. Binnenkort lees je de test in Slagwerkkrant!

Bekijk hieronder de mooie promotievideo die Yamaha maakte met Derrick McKenzie en Richard Spaven. Daarin wordt het hele concept achter de Custom Hybrid Maple haarfijn uit de doeken gedaan. 

www.yamahadrums.com