Pro-mark Select Balance stokken
Kies je spelgevoel
Merknieuws 10-04-2014 15:21
Pro-Mark werd een paar jaar geleden overgenomen door het grote D'addario, dat ook eigenaar is van onder andere Evans, HQ en Puresound. In eerste instantie viel er van de overgang niet zo veel te merken, maar daar komt verandering in met het eerste echt grote wapenfeit: de Select Balance stokken.

De Select Balance reeks bestaat uit 10 modellen in vijf verschillende diktes. Het idee daarachter is dat je in eerste instantie een stok kiest die een diameter heeft die jou het beste ligt. Daarbij heb je keuze uit 13.6, 14.0, 14.4, 14.7 en 15.1 millimeter.

Balans
Heb je eenmaal een dikte die comfortabel aanvoelt, dan kun je kiezen tussen voor een stok waarbij de balans heel erg op de voorkant van de stok ligt (forward balance), en een stok waarbij de balans meer naar achteren ligt (rebound balance). Dat balansverschil wordt veroorzaakt door de taper van de stok: de mate waarin de nek van dik naar dun verloopt. Dat verschil in verloop is niet heel groot, maar het effect is opzienbarend. 

Vooralsnog zijn de Select Balance stokken er alleen met een ovale houten tip, maar er zijn ook plannen voor andere modellen tips, en zelfs nylon tips. De Select Balance stokken kosten € 13,73 per paar. 

 Bekijk hieronder een video van Pro-Mark, waarin het hele Select Balance concept nog eens haarfijn uit de doeken wordt gedaan.