Within Temptation's Mike Coolen nieuw bij Pearl drums
Nieuwe kit pas te zien in de zomer
Merknieuws 04-04-2014 13:38
Pearl Music Europe meldt dat Within Temptation-drummer Mike Coolen (midvoor op de foto) sinds kort deel uitmaakt van haar artiestenfamilie. Coolen, die sinds 2005 af en aan met Within Temptation samenwerkte, volgde in 2011 definitief Stephen van Haestregt op. In februari en maart was hij in Oost-Europa nog achter een Tama kit te zien. De rest van de wereldtournee, te beginnen op 6 april in München, zal hij op een Pearl Reference Pure set spelen.

Tilburger Coolen begint zijn rondje West-Europa op een van Pearl geleende set. In juni verwacht hij zijn definitieve drumstel geleverd te krijgen, een Reference Pure met gegoten spanranden en een custom finish. Tegen die tijd lees je een update op deze site!

Mike speelt op twee 22"x18" bassdrums, 10"x9" en 13"x10" hangende toms, 16"x13" en 18"x16" floortoms en een 14"x6,5" snaredrum.

Het tweede deel van de West-Europese tournee van Within Temptation omvat zeventien shows in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Op 29 april is vervolgens de Lotta Arena in Antwerpen aan de beurt, waarna de groep op 2 en 3 mei in de Heineken Music Hall staat (het eerste HMH-concert is reeds uitverkocht).

Lees hier een Engelstalig interviewtje op de website van Pearl Europe.

drummer links