GoPro Hero3+ Music Edition
actiecamera voor muzikanten
Merknieuws 02-04-2014 14:41
GoPro ken je misschien van spectaculaire sportieve filmpjes. Of het nu gaat om bergbeklimmen, vliegen, surfen, skaten of duiken, met een GoPro camera kan je er een filmpje van maken. Nu komt het merk met een Music Edition waarmee muzikanten net zo eenvoudig hun performance kunnen schieten.

De GoPro Hero3+ Music Edition bestaat uit de in oktober geïntroduceerde Hero3+ camera en een aantal accessoires waarmee je ’m makkelijk kunt monteren aan een bekkenstandaard of zelfs de ketel van een trommel. Maar eigenlijk zijn de mogelijkheden onbeperkt, want overal kan je wel zo'n kleine HD camera kwijt. Via een app kun je de camera met je smartphone of ipad op afstand bedienen en als je je film hebt geschoten kan je alles bewerken in de gratis GoPro Studio software. Ideaal voor het maken van concertopnames, een clip, een drumles voor op youtube, of wat voor demo van je kunnen dan ook.

Groot voordeel van de GoPro's is dat ze een enorm groothoekbereik hebben waardoor je van dichtbij toch je hele drumstel op het beeld kunt krijgen. 

Bekijk voor een mooi voorbeeld van wat je met zo'n camera kunt doen de onderstaande video met Thomas Pridgen maar eens. Die trakteert je meteen op een hele fijne drumsolo: 

 Alle GoPro accessoires zijn ook los leverbaar, dus als je eenmaal zo'n cameraatje hebt kun je er oneindig veel kanten mee op. Er zijn harnassen waarmee je ze op je lichaam bevestigd, zuignappen voor gladde oppervlakken, er is zelfs een speciaal mondstuk waarmee je het ding in je mond vast kunt pakken. Kijk maar eens naar de onderstaande video van Carter Beauford.