Musikmesse 2014
Grootste beurs van europa met gigantisch veel drumnieuws.
Merknieuws 11-03-2014 13:33
Morgen begint hij weer: de jaarlijkse Musikmesse, met dit jaar meer nieuwe slagwerkproducten dan ooit tevoren. Het is pas zes weken na de NAMM-show in Anaheim, en dus is Frankfurt je eerste kans om al het daar geïntroduceerde productnieuws in het echt te zien. Maar zelfs in die zes weken zijn er een aantal merken in geslaagd om met nog meer nieuws op de proppen te komen. Hier lees je wat we tot nu toe al te weten kwamen.

Paiste is een van die merken die nog niet al het kruit op de NAMM heeft verschoten. Het merk doet een flinke update aan de middenklasse PST-5 bekkenserie waarbij de bekkens onder meer wat dunner en flexibeler zijn geworden. Volgens Paiste zijn ze daardoor duidelijk muzikaler dan de vorige PST-.5's.

Light tot heavy
Helemaal nieuw is de PST-7 serie, gemaakt van B8 bekkenbrons. De PST-7 serie wordt gepresenteerd als een heel complete bekkenreeks met rides, crashes en hihats in zowel light, medium als heavy gewichtsklasse.

Bij Mapex kun je niet alleen de in het NAMM-verslag genoemde Armory serie zien, maar ook de Mars serie drums. De Mars drums hebben een zeslaags berken ketel, en hetzelfde Soniclear tomophangsysteem dat je ook op de Armory en Saturn IV serie drums aantreft. Er zijn binnen de Mars reeks een aantal verschillende setups en finishes verkrijgbaar. Opvallend is dat een aantal finishes zijn voorzien van zwart ketelbeslag en deze sets worden geleverd met bijpassende zwarte hardware. De zwarte coating op de hardware is een vorm van elektrolytisch bekleden, vergelijkbaar aan een verchromingsproces. Dat is een stuk duurzamer dan de gebruikelijke poedercoating.

Suave
Pearl had op de NAMM-show al een gigantische hoeveelheid nieuws, maar ook in Frankfurt heeft het merk nog een en ander te melden. De comeback van de Export doet het kennelijk als vanouds goed, en naast de beklede versie komt er nu ook een gelakte variant. De Export Laquer is verkrijgbaar in Natural Cherry, Honey Amber en Black Smoke. Bij de Vision serie is er weer een bijzondere limited edition finish verkrijgbaar, en dat is deze keer de wel heel bijzondere Suave.