Sonor Martini, Safari en Bop kits
3 compacte en betaalbare setjes
Merknieuws 28-02-2014 12:07
Sonor introduceerde onlangs drie compacte en heel betaalbare drumkitjes. De Special Edition Martini, Safari en Bop kits combineren hippe looks met een compacte en draagbare sound.

De Martini kit is de kleinste van het compacte drietal. De set heeft een 14"x12" bassdrum op een riser zodat je bassdrumklopper toch het midden van het vel raakt. De Martini heeft een 8"x8" hangende tom en een 13"x10" floortom en de set wordt afgemaakt met een 12"x5" snaredrum. Tommount en floortompoten zitten er bij, de overige hardware op de foto niet.

Safari
De Safari kit is een maatje groter, en heeft daardoor ook een wat vollere en grotere sound. De bassdrum is een 16"x16", de tom meet 10"x8" en de floortom 14"x10". Ook de snaredrum is een volwassen maat: 14"x5".

Bop
De Bop kit is eigenlijk gewoon een ouderwetse bebop kit met een 18"X16" bassdrum, een 12"x8" tom en een 14"x10" floortom. De snaredrum is dezelfde als die van de Safari kit: 14"x5".

Kleuren
Sonor heeft voor de Special Edition kits een paar mooie kleuren uitgezocht. De Martini is er alleen in Galaxy Blue Sparkle. Bij de Safari kun je kiezen tussen Black Galaxy en Red Galaxy Sparkle. De Bop kit is er in Red Galaxy en Silver Galaxy Sparkle.

Prijzen
Alle drums hebben negenlaags ketels van populierenhout. Zoals vaker bij Sonor zijn de laagjes flinterdun; ondanks de negen lagen is de ketel maar 7,5 mm dik. Qua prijs lopen de drie sets maar weinig uiteen. De Martini kost € 419,-, de Safari is € 449,- en de Bop kost € 469,-

Bekijk ook de prachtige promovideo die Sonor met Florian Alexandru Zorn maakte. Let daarbij ook even op de eerste bassist die in de video voorbij komt. Dat is niemand minder dan Chris Coleman: