Leg je drumkit het zwijgen op met de Remo Silentstroke
We testen deze nieuwe vellenserie in Slagwerkkrant nov-dec 2014
Merknieuws 06-10-2014 15:10
Toen Roland 15 jaar geleden de V-drums introduceerde was een van de meest opvallende features de door Remo gemaakte gaasvellen. Door de jaren heen zijn er links en rechts allerlei varianten van deze vellen op de markt gekomen. Met de Silentstroke vellen komt Remo eindelijk zelf met een gaasvel. In Slagwerkkrant 184, nov-dec 2014 testen we de nieuwe vellen, hier op Slagwerkkrant.nl vast de achtergrondgegevens en een demovideo van Remo zelf, die er prat op gaat dat 80% van het volume van je drums wordt weggenomen, bedoeld om thuis vrijwel geluidloos te kunnen oefenen.

De gaasvellen die Roland op de V-drums gebruikt zijn op één belangrijk punt anders dan de meeste losse vellen die je kunt kopen. Ze hebben namelijk twee laagjes velmateriaal in plaats van één en dat maakt voor het spelgevoel een wereld van verschil. Roland was slim genoeg om destijds met Remo af te spreken dat de vellenfabrikant nooit onder eigen naam zo'n vel zou gaan produceren.

Remo mocht wel een enkellaags gaasvel produceren, maar het grote probleem van enkellaags gaasvellen is dat ze veel meer bounce hebben dan de dubbellaags Roland vellen of gewone akoestische vellen. Daardoor is een realistisch spelgevoel vaak ver te zoeken. De nieuwe Remo Silentstroke belooft daar een eind aan te maken. De vellen zijn weliswaar gemaakt van een enkele laag velmateriaal, maar die lijkt wat stugger en dikker dan de meeste concurrenten. Het spelgevoel was bij de vellen die we op de NAMM konden uitproberen een stuk realistischer, terwijl het volume onverminderd laag is.

De prijzen van de Silentstroke vellen variëren van € 15,60 voor een 10" vel tot € 18,70 voor een 14" vel en € 33,70 voor een 22" bassdrumvel. De Silentstroke vellen liggen inmiddels in de winkel. In Slagwerkkrant 184, nov-dec 2014 testen we de nieuwe vellen.

 Bekijk ook de promotievideo die Remo voor de Silentstroke vellen maakte: