Ludwig Signet 105 gelanceerd
Binnenkort test in Slagwerkkrant!
Merknieuws 17-02-2014 15:39
Ludwig heeft een heel bijzonder concept gelanceerd. De Signet 105 is ‘s werelds eerste drumkit in Ikea-stijl. De ketelset wordt in een doos verscheept en je moet hem zelf nog in elkaar zetten. Daar heb je echter niet meer dan een simpele drumsleutel voor nodig.

Op de NAMM show zagen we Ludwig's Signet 105, de meest besproken drumkit van deze Amerikaanse beurs. De Signet 105 is ‘s werelds eerste drumkit in Ikea-stijl. De ketelset wordt in een doos verscheept en je moet hem zelf nog in elkaar zetten. Daar heb je echter niet meer dan een simpele drumsleutel voor nodig.

De spanbokken zijn voorzien van een soort haakjes en lijken opvallend veel op de plankendragers uit een Ikea-kast. Je haakt ze door vrij grote gaten in de ketel. Als je de vellen monteert, zorgen de spanbouten ervoor dat ze op hun plaats blijven zitten. De tomrozetten schroef je op hun plaats met twee boutjes (met dezelfde vierkante kop die ook op de spanbouten zit).

Volgens Ludwig kun je de hele set in tien minuten in elkaar zetten, en als je naar de constructie kijkt, is dat best aannemelijk. Het grote voordeel aan dit alles is dat de prijs een flink stuk lager wordt. Ludwig bespaart namelijk zelf op transport- en montagekosten. De Signet 105 heeft Amerikaanse ketels en goede Amerikaanse Ludwig vellen terwijl de prijs in de buurt zit van een kit die geproduceerd is in het Verre Oosten.

In het volgende nummer van Slagwerkkrant, de mei-juni editie lees je al een test van de Signet 105. 

Bekijk voorlopig even de video die we maakten op de NAMM show.