Vic Firth brengt gratis app met oefeningen uit
40 essentiele rudiments voor niets
Merknieuws 13-02-2014 16:53
Naast nieuwe stokken en bassdrumkloppers had Vic Firth op de NAMM-show nog een mooi nieuwtje: een app voor iPhone en Android met daarin onder meer 40 rudiments. Het mooiste nieuws is de prijs. De app is namelijk helemaal gratis.

Het installeren van de app heeft even wat voeten in de aarde. De app zelf is vrij vlotjes binnengehaald, maar dan moet je in de app zelf nog bijna 250 mb aan oefeningen binnenhalen. 


Performance video's

Bij iedere oefening zit een videolink naar een performance video van een van de belangrijke endorsers, zoals Steve Gadd of Chris Coleman. Dit zijn overigens geen video's die per sé iets met de oefening in kwestie te maken heeft, het is eerder een stukje vermaak. 

Notenwerk
De oefeningen zelf komen uitgeschreven in beeld voorbij en daarbij kun je  ze op verschillende tempi laten afspelen. Daar moet wel bij gezegd worden dat de door de computer afgespeelde oefeningen heel erg houterig en vierkant klinken. Maar een gegeven paard...

John Wooton
Gelukkig kun je het geluid ook dempen zodat je zelf met een clicktrack kunt oefenen. Naast de droge oefening zelf vind je per rudiment twee lesvideo's met John Wooton met daarin allerlei informatie over de mogelijke toepassing er van. Daarnaast staat er ook in de bijbehorende tekst nog heel veel informatie over oefenen en toepassen. Heel verhelderend en erg leuk. Voor de ingesloten video's is wel een internetverbinding noodzakelijk, want alle video's linken door naar youtube. 

Productinformatie
Naast alle oefeningen kun je in de app natuurlijk ook alle mogelijke productinformatie vinden. Anders dan bij sommige gratis apps is dat echter op een heel sympathieke manier gedaan via een link naar de website. 

Download de app voor iPhone hier.  
En de app voor Android kun je hier downloaden

Meer informatie over de vic firth app vind je op de Vic Firth website.