Tama Silverstar Cocktail Jam
Bijzonder draagbare cocktail kit
Merknieuws 13-02-2014 06:02
Tama komt met flink wat nieuws op de komende NAMM show, waaronder een hele bijzondere cocktail drumkit: De Silverstar Cocktail Jam. Binnenkort vind je de test in Slagwerkkrant!

De hoogtijdagen van de Cocktail drumkit liggen in de jaren ’50. De sets werden enerzijds ontwikkeld als draagbare drumkit en anderzijds was het een mogelijkheid om als drummer iets meer op de voorgrond te treden. In de afgelopen jaren zie je steeds vaker draagbare drumsets terugkomen, maar voor cocktail sets was je tot nu toe aangewezen op kleine merken. Tama brengt daar verandering in met de Silverstar Cocktail Jam. De set is buitengewoon compact, omdat alle enkellaags trommels van de set in elkaar passen past de hele kit in een tas die je normaal zou kunnen gebruiken voor een 18” floortom. Alle hardware past in een mooi klein hardwaretasje. Wat overblijft zijn twee tassen die je zonder probleem op de fiets of in het openbaar vervoer kunt meenemen. 

De trommels van de Cocktail Jam zijn gemaakt van berkenhout, en de set is bekleed met een mooie midnight blue bekleding. De set is geheel compleet, met een 16” x6” bassdrum, 14”x5” floortom, 10”x5” tom, 12”x5” snaredrum, alle benodigde hardware, een speciaal ontworpen bassdrumpedaal én de bijbehorende tassenset. Opzetten en inpakken is in een handomdraai gebeurd. De Cocktail Jam kost € 666,-. Slagwerkkrant kreeg van Tama de wereldprimeur en in het komende nummer (Slagwerkkrant 180) kun je dan ook al een test lezen van deze bijzondere drumkit.