Vic Firth Titan hi-tech drumstokken
Stokken van koolstofvezel met hetzelfde speelgevoel
Merknieuws 25-03-2014 10:03
Als je een grootverbruiker van drumstokken bent heeft Vic Firth misschien de oplossing. De Titan drumstok is gemaakt van een koolstofvezel composietmateriaal dat veel langer meegaat dan hout.

Stevig spelende drummers kennen het probleem: tijdens een optreden of stevige repetitie kunnen er zomaar twee of drie drumstokken doorheen gaan, en dan wordt drummen al snel een dure hobby. Er zijn drumstokken van alternatieve materialen zoals kunststof, aluminium en koolstofvezel, maar voor nagenoeg al die alternatieven geld dat ze compleet anders aanvoelen en spelen dan een normale houten stok. 

Hetzelfde speelgevoel
Bij de Titan drumstokken heeft Vic Firth dat probleem opgelost. De van koolstofvezel gemaakte stokken zijn net zo zwaar als de houten variant en ze hebben nagenoeg hetzelfde speelgevoel.   Daarnaast splinteren ze niet zodat ze hun vorm en klank behouden. Volgens Vic Firth zijn de stokken niet onverwoestbaar, omdat dit problemen zou opleveren met zowel je polsen als je instrumenten. Op bekkens klinken ze ongeveer hetzelfde als stokken met een nylon tip.

 

Gaan veel langer mee
De Titans zijn niet goedkoop. Voor een enkel paar stokken betaal je € 85,-. Daar staat tegenover dat ze veel langer mee gaan dan vijf of zes paar drumstokken, zodat je aan het eind van de rit toch goedkoper uit bent.

Vooralsnog zijn de Titan's alleen verkrijgbaar in een 5B variant. Verschillende Vic Firth endorsers zijn alvast razend enthousiast. Bekijk het zelf in het onderstaande video van Vic Firth. Binnenkort een test in Slagwerkkrant!

Meer informatie op de site van Vic Firth! Klik hier.