Pearl Eliminator Demon Chain bassdrumpedaal

Duivels snel pedaal met ketting

Merknieuws 22-08-2012 11:19

Een van de belangrijkste Pearl nieuwtjes op de afgelopen Musikmesse was het nieuwe Eliminator Demon Chain pedaal. Deze variant op het Demon Drive pedaal uit 2009 combineert alle features van het origineel met een nieuwe Ultra Lightweight Power Chain ketting aandrijving.

De originele Demon Drive brak alle mogelijke records wat betreft snelle respons en soepelheid. De 'direct drive'-overbrenging tussen voetblad en klopperas heeft echter een duidelijk ander spelgevoel dan een de gebruikelijke ketting en tandwiel. Met de Demon Chain komt Pearl nu met een oplossing voor de drummers die niet aan het spelgevoel van de Demon Drive kunnen wennen. De lightweight Power Chain is een speciaal ontworpen ketting die net zo soepel loopt als de direct drive overbrenging van het origineel, maar dan met een wat meer traditioneel spelgevoel.   

Een unieke optie van de Demon Chain is Pearl’s Duo-Deck. Met een simpele aanpassing kun je de pedalen ombouwen van een traditioneel voetblad naar een wat langer longboard pedaal voor een snellere ‘feel’. Ook zijn er aanpassingen mogelijk met de two-position Beater Stroke Adjustment en two-position Direct Link Adjustment. Samen met de Duo-Deck mogelijkheid kun je het pedaal op vier duidelijk verschillende manieren configureren. Uiteraard is het pedaal ook verkrijgbaar als dubbel pedaal met een cardanas die is uitgerust met de vrijwel onverwoestbare Z-link universal joints. 

zoeken
zoeken