Spelen met Krupa & The Genes

Video's en meer noten bij de cursus van Mark Eeftens

Slagwerkkrant Plus 14-08-2019 16:08

De cursus "Spelen" van Slagwerkkrant 213 (september-oktober 2019) staat in het teken van het hoofdartikel over Drumtandems (2 drummers in 1 band). Op zijn cursuspagina gaat Mark Eeftens in de weer met een aantal dubbeldrumgrooves van Stefan Kruger en Joost Patocka in hun band KruPa & The Genes. Hieronder vind je de video's bij alle transcripties en nog een extra transcriptie van de track "Bessie's Rage". Als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje, kun je de originele tekst lezen die Stefan Kruger maakte over de band, de muziek, de nummers uit de transcripties en over dubbeldrummen!

 

Mark Eeftens schrijft over het de dubbeldrums van deze twee bandleiders:

'Deze meesterdrummers kennen elkaar al 25 jaar en brengen twee totaal verschillende speelstijlen samen in de band. Patocka is meer jazzdrummer en Kruger is meester van de (break)beats. We vroegen de twee naar hun favoriete nummers. De patronen zijn buitengewoon goed doordacht en zijn de ene keer synchroon en de andere keer complementair.'

Joost Patocka (links) en Stefan Kruger

 

1. What’s the time

 

2. Droplul

 

3. Zifeng

 

Hier een extra transcriptie van de track Bessie’s Rage

 

En dit is Bessie’s Rage live

 

Als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje, kun je de originele tekst lezen die Stefan Kruger maakte over de band, de muziek, de nummers uit de transcripties en over dubbeldrummen!

Bekijk de volledige cursus incusief notenwerk in Slagwerkkrant 213 (september-oktober 2019)

zoeken
zoeken