Mischa Porte - Songs Without Drums - video's
video bij het artikel in Slagwerkkrant 210
Slagwerkkrant Plus 21-02-2019 21:02
In de rubriek OPmaat van Slagwerkkrant 210 (maart-april 2019) lees je een artikel over Mischa Porte. Deze Nederlandse drummer presenteert op zijn Youtube-kanaal de videoserie "Songs Without Drums". Porte speelt daar mee met nummers die in het origineel geen drums bevatten, vaak in de singer-songwriter-hoek, en voegt daar puur op gevoel een opvallend mooi passende partij bij. Hieronder zie je daarvan een mooi voorbeeld en ook een video waarin je Porte ziet spelen met gitarist René van Barneveld.

 

In het artikel schrijven wij over het spel van Mischa Porte:

'Zijn stijl doet enigszins denken aan Jay Bellerose, vooral als hij zich wijdt aan de begeleiding van singer/songwriter-achtigen. Mischa Porte speelt smaakvol, van heel summier tot stuwend, en met veel gevoel voor klank (...)  Inspirerend om te zien hoe weinig moeite Porte daarbij doet om te imponeren met gedrum. Hij valt helemaal samen met de muziek.'

 

Bij zijn video-sessies Songs Without Drums zie je steeds in een splitscreen de originele video van de track en daarnaast Porte die zijn toegevoegde drumpartij inspeelt.

 

Hieronder een mooi voorbeeld van Songs Without Drums: I'm With Her van Little Lies

 

Ook mooi en kenmerkend voor Mischa Porte's spel is deze duo-performance met gitarist René van Barneveld (ex-Urban Dance Squad) bij Vrije Geluiden. Ze spelen de track Plastiek Nr 2.

 

Check ook de site van Mischa Porte

Bekijk het volledige artikel in Slagwerkkrant 210 (maart-april 2019)