John Beardman jr. - video's en extra's
Alles voor de baard
Slagwerkkrant Plus 17-04-2014 17:04
In Slagwerkkrant 181 (mei-juni 2014) lees je een intrigerend interview met John Beardman jr., drummer van The Beards. Bij deze Australische funband draait alles om - je raadt het al - baarden. of zoals Beardman zegt: 'Ik hou eigenlijk meer van baarden dan van drums, en ik drum alleen om uit te dragen hoeveel ik van baarden hou. Hier in Slagwerkkrant Plus kun je wat video's zien van de levendige optredens van de baarlijke band, en verder gaat Beardman dieper in op het nieuwe album van The Beards, harige drumstellen en zijn visie op de Europese baard.

 

Niet alleen zijn alle bandleden van The Beards overtuigd drager en warm pleitbezorger van veel gezichtsbeharing, ook is elk nummer een ode aan de baard. Bekijk hier bijvoorbeeld een video met een live-uitvoering van Why Having a Beard is Better Than Having a Woman.

 

 

 In in deze video spelen The Beards de song You Should Consider Having Sex With A Bearded Man

 

In het interview legt Beardman uit dat hij bij tours noodgedwongen 98% van de tijd op een gehuurde of geleende kit speelt.

‘Vroeger had ik, net zoals alle drummers, een grote set-up met veel toms en splashes en noem maar op. Maar op tour krijg je eigenlijk nooit de tijd om dat allemaal fatsoenlijk op te zetten. Sindsdien speel ik zo minimaal mogelijk: snare, kick, tom, floor, hihat, 2 crashes, een ride en een grote vette cowbell.’

(illustratie door auteur Steven Leijen; https://www.steven-art.com)

Thuis heeft hij echter een custom harig gemaakte Tama Starclassic staan, met daarbij een Ludwig Supraphonic snare, en als bekkens een Sabian AA Rock hihat, een 21” Sabian AA ride, en 17” en 19” Zildjan A Custom Projection crashes.

‘Het ziet er geweldig uit, maar eerlijk gezegd is het geluid daardoor wel behoorlijk verpest. Daardoor gebruik ik ‘m toch niet zo veel. Ik ben in gesprek met SJC Custom Drums om te kijken hoe zij zoiets zouden oplossen, maar het blijft lastig. Maar ja, uiteindelijk gaat drummen toch voornamelijk om de looks.’

 Beardman is enthousiast over het nieuwe album van de band, dat volgens hem nóg meer draait om stevige rock en baardhaar.   

´Het album moet halverwege dit jaar uitkomen. Dan doen we een grote Australische tour en aan het einde van de zomer willen we weer naar Europa. We willen dit jaar ook nog graag terug naar Amerika, maar we kunnen maar zo veel doen in een beperkte tijd. Europa lijkt nu echt heel lekker voor ons te lopen, en dus proberen we hier zo vaak langs te komen als we kunnen. Bovendien hebben ze hier in Europa de beste baarden ter wereld, dus jullie verdienen ons ook het meest!’

Lees het volledige artikel in Slagwerkkrant 181

 

drummer links