Release van de Week: Dafnis Prieto - Transparency
Vandaag verschenen - 2 oktober 2020 - Vannacht 2.00 albumpresentatie
Muzieknieuws 02-10-2020 15:54
Een nieuwe plaat van het Dafnis Prieto Sextet, de Cubaanse drummer, woonachtig in New York en altijd superactief, zeker sinds hij in 2011 de MacArthur Foundation beurs kreeg, goed voor 500.000 dollar, te besteden aan mooie projecten. Nou, dat doet hij dan ook! Transparency is weer een beauty! Het album wordt vannacht gepresenteerd in New York en de presentatie is via Facebook Live te volgen.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video's en een Spotify-playlist.

Dafnis Prieto is een van de favoriete drummers bij de redactie van Slagwerkkrant. In 2018 schreef Dick de Waal naar aanleiding van zijn optreden op North Sea Jazz: 'Over een pulserende pedal op de bas en vleugel, geeft Prieto polyritmiek die altijd sierlijk blijft en nergens misplaatst of opdringerig wordt. Snelle hihatcrescendo’s en half- of doubletimewisselingen, waarbij het wonderbaarlijk blijft hoe de gloek van de cowbell zo af en toe komt bovendrijven. Een heerlijke opener, met een verstandig opgebouwde set van Love Boat-klanken naar virtuositeit. En wat een fijne papierdunne cymbalsounds.' Een beschrijving die zomaar ook van toepassing is op het repertoire op Transparency. 

Dafnis Prieto over zijn nieuwe album: 

 

Bekijk de albumpresentatie live, 2 oktober 2 uur 's nachts (dus eigenlijk 3 oktober...) op Dafnis Prieto's eigen Facebook-pagina, ongetijfeld later ook nog terug te kijken! 

Luister hier naar het hele album: