Dirk Dronkers introduceert online drumlessen.

Member news 12-03-2009 15:27

NEEDE – Drummers hoeven voortaan niet meer door weer, wind en vrieskou om lessen te volgen. Dirk Dronkers uit het Achterhoekse Neede is namelijk onlangs begonnen met het geven van drumlessen via de digitale snelweg.
Waarbij de leerling via de webcam niet alleen de drumtechnieken op de voet kan volgen, maar via msn kan communiceren met zijn of haar docent.

Dronkers, eigenaar van Dirk’s Drum Service (DDS) dat onlangs nog de primeur had met de eerste wegenwacht voor slagwerkers, heeft de afgelopen tijd volop geëxperimenteerd met deze nieuwe methode: "Alles is uitvoerig getest en alles blijkt goed te functioneren: de kwaliteit van zowel beeld als geluid zijn dik voor elkaar."

Het idee is volgens Dronkers even simpel als effectief: "Via mijn eigen drumsite kan de leerling inloggen, waardoor er rechtstreeks contact is.
Vragen stellen kan via msn. De student kan dus voortaan vanuit huis drumlessen volgen en daarbij gebruik maken van het eigen vertrouwde drumstel."

Spreekuur
Daarnaast is Dronkers van plan een vragenuurtje te houden. Want soms blijkt er nog wel eens een drempel te bestaan om aan te kloppen bij een drumdocent. "Dus iedereen die angst voor lessen heeft of gewoon maar één vraag heeft op drumgebied, kan dan tijdens het spreekuurtje inloggen en via msn, chat of eventueel via e-mail de vraag stellen."

Komende woensdag tussen 19.30 en 20.30 uur gaat het eerste vragenuurtje van start. "Dan kunnen geïnteresseerden dus meteen nader kennis maken met deze noviteit."

Dronkers ziet perspectieven in zijn idee. "Naar mijn weten wordt dit nog nergens toegepast. Het is mega-interactief. Erg makkelijk voor de student. Die hoeft nergens meer naartoe en kan op zijn of haar eigen drumstel aan de slag. En zeker voor jongeren die buiten Neede wonen en eventueel niet beschikken over vervoer, is dit een uitkomst. Technische problemen zijn er niet. Vandaag de dag doet iedereen aan msn’en. Drumlessen in de moderne tijd zeg maar..."

Zie ook: www.drumservice.eu
zoeken
zoeken