Videoreview van de gloednieuwe Pearl e/Merge e/Hybrid elektronische drums
Eigenwijze elektronische topper
Slagwerkkrant Plus 08-10-2019 08:19
Daar was die dan eindelijk, de e/Merge. Vorig jaar gelanceerd, nu leverbaar. Dennis Boxem kon er in de Benelux als eerste de hand op leggen om er een review over te schrijven. Lees de uitgebreide test in Slagwerkkrant 214, nov-dec 2019. Hier op Slagwerkkrant.nl kun je de videoreview bekijken!

Dat een elektronisch drumstel produceren geen simpele klus is, hebben we in het verleden al vaak genoeg gezien. En ook bij Pearl bleef het bij de e/Merge na de introductie zo’n anderhalf jaar geleden lang stil. Maar daar komt nu een eind aan, want vlak voordat we met deze Slagwerkkrant naar de drukker moesten, stond ineens een kant en klare e/Merge op onze stoep.

Het is bijna niet te vergelijken met een akoestische set: de ontwikkeling van een elektronisch drumstel is gigantisch complex. Niet alleen heb je de ontwikkeling van de hardware, maar daar komt alle software en elektronica dan nog eens bovenop. Het is dus niet zo gek dat Pearl voor de ontwikkeling van de e/Merge de samenwerking aanging met elektronicagigant Korg, die je natuurlijk ook kent van de Wavedrum.

De e/Merge is een van de grond af opnieuw ontworpen drumkit, die volledig afwijkt van wat Pearl bijvoorbeeld deed met de e-Pro en de Mimic.

Het concept is simpel: een elektronische drumkit die speelt en voelt als een akoestische set. En eentje die er op het podium ook nog eens uitziet als een volwassen e-kit. Qua looks is dat duidelijk behoorlijk goed gelukt. Voor deze test ontvingen we de grootste uitvoering, voorzien van een bassdrumpad die is weggewerkt in een echte 18” bassdrum. Verder 10”, 12” en 14” tompads, een 14” snaredrumpad en een 14” hihatpad, een 15” crashpad en een 18” ridepad. Dit alles hangt aan een oersolide reksysteem, gebaseerd op het Pearl Icon Rack. In een bassdrum- en hihatpedaal moet je zelf voorzien; voor de rest is de set helemaal compleet.

Bekijk de video en kom héél veel meer te weten over deze nieuwe elektronische drums van Pearl.