Volledig spectrum Tama Oak Lab stokken vernieuwd
Meer dan zomaar een eikenhouten stok
Merknieuws 19-11-2018 09:11
Drumstokken van Japans Eiken zijn al populair sinds de jaren zestig en ook Tama maakt ze al heel wat jaren. Onlangs werd het hele spectrum aan eiken stokken vernieuwd. Bij het ontwerpen van de nieuwe Oak Lab stokken werd specifiek rekening gehouden met het karakter van eikenhout.

Het klinkt misschien gek, maar bij de meeste stokken wordt er eerst naar het model van de stok gekeken, en dan pas naar het materiaal.

Een 5B in Hickory heeft vaak precies dezelfde vorm als een 5B in Esdoorn, terwijl het hout heel anders reageert.

Bij het ontwerpen van de Oak Lab stokken heeft Tama juist wél heel duidelijk naar de vorm en de rebound van de stok gekeken.

Dat leverde vijf duidelijk verschillende modellen op.
* De Fast Blast is een relatief korte stok met een grote balvormige tip.
* De Full Balance is even lang als de Fast Blast maar is een halve millimeter dikker, heeft een volledig ronde tip en een wat dikkere nek.
* De Resonator is flink langer, dikker en heeft een langwerpige tip en lange nek.
* De Smash is de grootste uit de Oak Lab serie, en is met een lengte van 42mm ook wel een flink stukkie langer dan de andere modellen. De eikelvormige tip en de stevige nek geven deze stok een wat klassiek karakter.
* Wil je juist licht spelen, dan kies je als vanzelfspreken voor de Swingin'. Kort, dun en met een klassieke ovale tip: een prima lichte jazzstok. 

Wil je meer weten over de Oak Lab stokken, bekijk dan de video hieronder, of check de informatie op de Tama website. Klik hier.