Laatste twee winnaars Grote Prijs bekend

Muzieknieuws 05-12-2004 13:39

Gisteravond, zaterdag 4 december 2004, werden ook de laatste twee winnaars van De Grote Prijs van Nederland bekend: Charlie Dée en Lemonseven (zie foto) maken het winnaarskwartet compleet.

Eerder al werden de winnaars bekend in de categorie dance en r'n'b/hip hop, zie ook dit nieuwsbericht op Slagwerkwereld.

Overdag was Paradiso het toneel voor de eindstrijd tussen de singer/songwriters. De Rotterdamse Charlie Dée bleek de beste, want volgens de jury was ze "natuurlijk, op haar gemak, overtuigend en had ze een prettig geluid in haar stem". Verder vond de jury het samenspel buitengewoon mooi. Een belangrijke rol hierin was weggelegd voor drummer Joeri Rook, ook bekend van Wallrus.

's Avonds traden acht finalisten aan in de Melkweg voor de categorie pop/rock. Hier ging Lemonseven met de hoofdprijs aan de haal. De groep, met drummer Henk Boersen in de gelederen, had volgens de jury heel goede composities:
"Ze krijgen de zaal mee met hun jeugdige enthousiasme en echte liedjes en hebben een bak vol potentie."

Het publiek was het helemaal met de jury eens en stemde de muzikanten een extra € 1.000,- rijker door ze ook de publieksprijs te laten winen. Opmerkelijk detail: Lemonseven-toetsenist Wouter Verspaget is ook drummer in nu-metalband Refuse.

Beide winnaars ontvingen het GPNL-prijzenpakket met daarin onder meer € 5.000,-, een jaar lang professionele coaching op zakelijk, artistiek en promotioneel gebied, twee dagen studiotijd in de beroemde Wisseloord Studio’s, 500 cd’s geperst door Salisbury, een kleine tour en optredens op een aantal grote festivals. Lemonseven speelt bijvoorbeeld op de komende editie van het Noorderslag Festival in januari 2005.

Wie het festijn gemist heeft, kan via fabchannel.com de finales alsnog online bekijken.

zoeken
zoeken