Holland’s Fastest Drummer Contest

Wie heeft de snelste handjes van Nederland?

Muzieknieuws 11-10-2011 14:16

Dat wordt weer een waar drumfeest voor de snelheidsduivels! In drie slagwerk-speciaalzaken kun je de komende maanden meedoen aan Holland’s Fastest Drummer Contest, een wedstrijd waarbij gemeten wordt welke drummer in één minuut de meeste single strokes kan produceren (niet stuiteren dus).

De Drumometer meet precies een minuut lang hoeveel slagen je speelt. Het gaat er dus niet alleen om hoe snel je kunt slaan, maar ook of je dat een minuut volhoudt (als je te langzaam hebt ingezet, kun je er altijd nog een eindsprintje tegenaan gooien).

Heeft dit alles iets met goed drummen of muzikaliteit te maken? Nee! Is het ergens goed voor? Nee! Waarom doen we het dan? Omdat het zo leuk is! En ontzettend verslavend, bovendien. Pas wel op voor je onderarmen, want een minuut voluit op snelheid hakt er meer in dan je zou denken…

Hoshino (Tama, Evans), Fentex (Ludwig) en Slagwerkkrant stellen toepasselijke prijzen ter beschikking
• De eerste prijs is een Tama Speed Cobra twinpedaal (voor bijpassende snelheid met de voeten)
• De tweede prijs is een Ludwig Speed King bassdrumpedaal (idem, maar dan met één voet)
• De derde prijs is een Evans ReelFeel Speed pad (omdat er nog wel iets te verbeteren valt)
• De vierde prijs is een tweejaarabonnement op Slagwerkkrant (zodat je bij het revalideren van je peesontsteking wat te lezen hebt).

Op de volgende locaties komt de Drumometer te staan:
• 31-10 t/m 12-11 Drumstation, Eindhoven (https://www.drumstation.nl/)
• 14-11 t/m 26-11 Drumland, Lijnden (https://www.drumland.nl/)
• 28-11 t/m 11-12 Rimshot, Meppel (https://www.rimshot.nl/)

Er is een website ingericht, die vanaf 31 oktober dagelijks wordt bijgehouden. Hier kun je de geregistreerde snelheden en dus de stand bijhouden. Kijk op www.tikkiesneller.nl. Kijk voor meer info ook op de sites van de drie slagwerkspeciaalzaken.

zoeken
zoeken