Gestolen vrachtwagen Jovink weer terecht

Muzieknieuws 01-12-2004 09:28

Drummer Hans Bouman en de rest van Jovink en de Voederbietels kunnen weer opgelucht ademhalen: de vrachtwagen met aanhanger die maandag werd gestolen, is na één dag weer terecht.

En het mooiste is dat de meeste inhoud, inclusief het grootste deel geluid- en lichtinstallatie, nog aanwezig was toen de oplegger gevonden werd in een bos nabij Ugchelen. Eerder op de dag werd de vrachtwagen zelf door een fan van Jovink gesignaleerd in het dorpje Brummen.

Na inventarisatie is gebleken dat er zes monitors en een persoonlijke flightcase van een van de Jovinkroadies is verdwenen. De meeste schade is toegebracht aan spullen van verhuurbedrijf Megasound. De Jovinx zelf hebben meer geluk gehad, want alle instrumenten zijn er nog, inclusief de complete drumkit van Hans Bouwman.

De waarde van alle apparatuur werd geschat op ongeveer € 250.000,-. Omdat de politie de diefstal nog onderzoekt, kan de band zelf niet meer informatie vrijgeven.

De totale kosten incl. de vernieling aan trekker en oplegger worden geraamd op € 10.000,-. De muzikanten schrijven op hun website:
"Dit is zeer zeker geen publiciteitsstunt van de Jovinx. Iemand die beweert dat de diefstal de band veel publiciteit heeft opgeleverd, die heeft gelijk. Maar die publicity is dus helaas niet geheel gratis..."

zoeken
zoeken