Benjamin Herman Trio tijdens DrumDrieDaagse

Met Joost Patocka op drums

Muzieknieuws 02-08-2011 12:28

Op 12-13-14 augustus speelt de 10de DrumDrieDaagse zich af in Musicon Den Haag, georganiseerd door Cesar Zuiderwijks Music Station en Slagwerkkrant. Aanvullend op de besloten lesactiviteiten overdag (met drummers als Ton Dijkman van Borsato, Joost Kroon van Kane en Rob Kloet van The Nits) zijn er vrijdag- en zaterdagavond ook openbare activiteiten. Vrijdagavond presenteren we het Benjamin Herman Trio met drummer Joost Patocka en bassist Ernst Glerum. Zaterdagavond is er een sessie met de drummers van de DrumDrieDaagse o.l.v. Johan Witt.

De DrumDrieDaagse in Musicon gaat 12 augustus van start met een dag lang lessen aan 72 deelnemers (er zijn trouwens nog 4 plaatsen beschikbaar: schrijf je in op www.drumdriedaagse.nl).
Vanaf
half negen is er bovendien een extra concert van het Benjamin Herman Trio, gratis toegankelijk voor deelnemers aan de DrumDrieDaagse, € 7,50 entree voor niet-deelnemers.

Benjamin Herman Trio, ft Joost Patocka

De in Londen geboren altsaxofonist Benjamin Herman is een van de belangrijkste Nederlandse jazzmusici van dit moment. Vanaf 1994 maakt hij furore als bandleider van New Cool Collective, maar ook als solist geldt Benjamin als zeer inventief. Zijn spel leverde hem in 2006 de VPRO/Boy Edgarprijs op.  Hij leidt ook het trio onder zijn eigen naam, met Ernst Glerum op contrabas en Joost Patocka op drums.
Joost Patoèka is een van de drumdocenten tijdens de DrumDrieDaagse. Hij is net terug uit Italië voor optredens met Caro Emerald en heeft met alles en iedereen in de jazzscene gespeeld: Ruben Hein, Clemens van der Feen, Jesse van Ruller, Francien van Tuinen, Ruud Jacobs, Martijn van Iterson, Hans Teeuwen, Rita Reys, en Piet Noordijk. Hij is docent aan het Conservatorium in Den Haag en aan de Jazz Academy in Rotterdam.  Hij speelt Ludwig drums.
Ernst Glerum  is een van de meest gerenommeerde contrabassisten in Nederland, zowel in de nieuwe muziek, als in de geïmproviseerde muziek. Groepen met wie hij veel speelde of speelt: Amsterdam String Trio, Instant Composers Pool, New Klookabilities, Continuo Continued, Jazz Sampler, Guus Janssen Trio, Trio Bennink/Borstlap/Glerum en Available Jelly. Samen met Han Bennink begeleidde hij musici als Steve Lacy, Lee Konitz, Uri Caine, en John Zorn. Hij is docent contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam.
Vrijdag 12 augustus, 20.30 uur, Musicon, Den Haag, entree € 7,50
www.musicon.nl 
Meld je aan en stuur je invitaties via ons Facebook-event, klik hier.  

Bekijk de video van het Benjamin Herman Trio, jongstleden februari, met vier-om-viertjes sax-drums vanaf 4.30 en drumsolo vanaf 6.00 min.



 
Sessie o.l.v. Johan Witt
Ieder jaar is de zaterdagavond tijdens de DrumDrieDaagse een sessie, waarbij de twee drumstellen op het podium gelegenheid geven aan de drummers van de DrumDrieDaagse om samen met Cesar Zuiderwijk of een van de andere docenten hun drumvaardigheden te laten zien aan het grote publiek. De sessie staat onder leiding van gitarist Johan Witt, die actief is in jazz-, fusion- en coverband en projecten deed met muzikanten als Hans Dulfer, Cesar Zuiderwijk, en Ben van den Dungen.  Hij speelde in bands als Kiers Unit, Daniella’s Daze en Glowball. Hij richtte met de bassist van deze sessieavond, Rick Jillissen, de bandcoachingorganisatie Ready to Play op. Johan Witt geeft ook les aan de Pop Academy in Rotterdam.
Zaterdag 13 augustus, 20.30 uur, Musicon, Den Haag, entree € 5,-
www.musicon.nl

 

zoeken
zoeken