Adams Drumworld Festival 2011

De eerste namen bekendgemaakt

Muzieknieuws 14-07-2011 15:16

Op zondag 11 september 2011 vindt in het Limburgse Ittervoort alweer de achtste versie van het Drumworld Festival plaats. Na het succes van vorig jaar met onder andere Steve Gadd en Todd Sucherman, is de organisatie ook dit jaar weer bezig met een knallende line-up. Nog niet alle namen zijn bekend, maar de namen die al wel bekend zijn al veelbelovend.

Het festival gaat van start met de finale van de drumwedstrijd Drumtalent 2011. Inmiddels zijn de vier finalisten bekend die op deze dag gaan strijden om deze titel. Tijdens de vier halve finales bleek het niveau verrassend hoog.
 
De namen die bekend zijn zullen verrassende clinics en optredens opleveren.

  • Mario Goossens (Triggerfinger) en Oscar Kraal (Anouk, Candy Dulfer, Lucy Iris) geven samen een Lage Landen-duoclinic.

  • Ook George Kollias van Nile is vastgelegd voor het programma.

  • Martin Verdonk zal met Cuban All Star Amik Guerra (trompet) en Wladimir Petrov (marimba) optreden

  • New Yorker Rodney Holmes is bekend van Santana, maar speelt met alle grote namen in de muziekindustrie zoals Randy Brecker, Bill Evans, Steve Lukather, Robben Ford en krijgt inmiddels steeds meer bekendheid met zijn eigen band Lithium Tree.

  • De laatste toezegging is Ndugu Chancler. Iedereen kent zijn werk op 'Thriller' van Michael Jackson. Daarnaast werkte hij met o.a. Miles Davis, Frank Sinatra en Lionel Richie.

De allerlaatste namen worden later bekendgemaakt op www.drumworldfestival.nl.

Drummarkt
Ook dit jaar is er weer een beursvloer waar alle merken zich presenteren en zullen er ook speciale acties en verrassingsoptredens plaatsvinden, er zijn speciale clinics over het uitversterken van het drumstel en speciale aanbiedingen in de winkel.

Tickets bestellen
Klik hier om kaarten voor het Drumworld Festival via de Adams-webshop te bestellen.

zoeken
zoeken