Mike Mangini nieuwe drummer Dream Theater

Audities terug te zien op Youtube

Muzieknieuws 02-05-2011 12:27

Het hoge woord is er uit! Mike Mangini is de nieuwe drummer van Dream Theater. Hij vervangt hiermee Mike Portnoy die de band september vorig jaar verliet. Dream Theater koos Mangini na drie dagen jammen met zeven verschillende drummers.

Mike Mangini heeft achter de drumkit gezeten bij Annihilator, Extreme, Steve Vai en het solo-project van Dream Theater-zanger James LaBrie. Daarnaast gaf Mangini les aan Berklee College of Music en schreef hij de boeken Rhythm Knowledge vol. 1 en 2. Naast Mangini deden Marco Minnemann, Virgil Donati, Thomas Lang, Aquiles Priester, Peter Wildoer en Derek Roddy auditie.

Eind 2010 werd al bekend gemaakt dat er een vervanger voor Mike Portnoy was gevonden, Dream Theater besloot echter nog niet te laten weten wie dit zou zijn.

Dream Theater’s label Roadrunner Records plaatste de audities als driedelige documentaire 'The Spirit Carries Ón' op Youtube. Mangini's auditie was in de eerste aflevering al te zien. In de derde aflevering werd uiteindelijk bekend gemaakt dat hij de nieuwe slagwerker voor de progband is. Klik hier voor Mangini's auditie. 

zoeken
zoeken