Winnaars Buma Harpen Gala 2011 bekend

Caro Emerald valt dubbel in de prijzen

Muzieknieuws 04-03-2011 20:03

Tijdens het Buma Harpen Gala 2011 gisteravond, 3 maart, zijn de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen uitgereikt: de Buma Gouden- en Zilveren Harpen, de Buma Exportprijs en de prijs voor het Beste Nederlandse lied 2010.

Kane, VanVelzen en Nick & Simon en wonnen allen een Gouden Harp. Buma-coryfee Tony Berk kreeg een Gouden Harp voor zijn hele carrière in de muziekindustrie.

Caro Emerald, Frans Duijts en Sander van Doorn ontvingen een Zilveren Harp.

Caro Emerald's A Night Like This won tevens de prijs voor het Beste Nederlandse lied 2010. De zangeres viel dus dubbel in de prijzen.

De Buma Exportprijs ging wederom naar de immens populaire André Rieu.

Naast optredens van de winnaars waren er gastoptredens van onder andere Bløf, Alain Clark en Jacqueline Govaert. Alle artiesten werden begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley.

Over de Harpen
De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een prijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijkhebben gemaakt voor de Nederlandse muziek.

De Zilveren Harp is bedoeld om jonge, scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziek hebben geleverd.
zoeken
zoeken