Roadburn Festival Introduces: Gingerpig

Maarten Poirters en band geven intieme show op 16 april

Muzieknieuws 23-02-2011 15:01

Voor de tweede maal organiseert de festivalorganisatie van Roadburn het onderdeel Roadburn Festival Introduces. De bedoeling is om veelbelovende Nederlandse bands te promoten uit de psychedelica of de ‘heavy seventies’.

Dit jaar krijgt Gingerpig, met Maarten Poirters op drums, de kans om zich te presenteren aan de internationale Roadburn-gemeenschap tijdens een intieme show in muziekcafé Cul de Sac op zaterdagmiddag 16 april. De zaal is vanaf 12.30 geopend; de show vangt aan om 13.30.

Gingerpig, de band rondom Gorefest-gitarist Boudewijn Bonebakker, neemt het beste van Seventies hardrock, vroege prog, funk en zelfs soul en mengt alles met een bluesy randje. De band kan moeiteloos van lange, uitgesponnen gitaar- en hammondimprovisaties overschakelen naar compacte pop. Zelfs brute riffs die niet hadden misstaan op een Gorefest album passeren de revue. Daarbovenop komt Bonebakker’s zang ook nog eens als een zeer aangename verrassing.

Roadburn Festival Afterburner
Verder is Spindrift, met James Acton op drums, bevestigt voor de Roadburn Festival Afterburner op zondag 17 april in 013 te Tilburg. Het uit Los Angeles afkomstige Spindrift maakt muziek die klinkt als een vage hallucinerende trip in een stoffige woestijn. De band mengt stoffige, filmische soundscapes van oude spaghetti-western films met geestverruimende psychrock van moderne acts als The Dandy Warhols en Brian Jonestown Massacre (en niet te vergeten hun voorvaders de Velvet Underground).

Over Roadburn
Roadburn Festival wordt gehouden van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 april en verkocht dit jaar in 15 minuten uit. Voor de Roadburn Afterburner op zondag 17 april zijn nog kaarten te verkrijgen.

Het gevoel achter de 2011 Afterburner leunt in de richting van de ouderwetse Roadburn Festivals aangezien we de nadruk leggen op psychedelische rock (Black Mountain, Dead Meadow, Spindrift), doom (Blood Farmers, Coffins, Sourvein, Black Pyramid) en stonerrock (Dragontears, Samsara Blues Experiment).

Gomer Pyle heeft het eerder aangekondigde Roadburn-optreden afgezegd nadat drummer Sander Evers recent is opgestapt.
zoeken
zoeken